Wijnbar FOU

Wijnbar FOU is gevestigd in een sfeervol pand waarin verschillende ruimte een knus en huislijk gevoel geven. Met veel leuke en soms een beetje gekke zitplaatsen vind je altijd wel een leuk plekje. Vanuit de wijnbar kan je zo doorlopen naar de naast gelegen winkel die ook tot 23:00 open is dus shoppen en borrelen is simpel te combineren.

Wijnkaart

De wijnen per glas zijn soms gekozen voor de combinatie met het eten maar vooral ook om hun uitgesproken karakter en typische stijlen. Zoek je gewoon lekker een oude bekende, een fles chardo met hout, dikke nieuwe wereld rood, lekker makkelijke pinot grigio of een dikke dure Meursault, deze wijnen vind je op de wijnkaart per fles tegen zeer scherpe prijzen.

De wijnkaart met 400+ wijnen waarvan zeker 150 natuurwijnen geeft jou alle mogelijkheden, wil je je laten verrassen of zoek je gewoon een favoriet. Met de selectie aan wijnen per glas halen we je uit je vaste routine en bieden we je verrassende smaken.  Per glas start je vanaf ongeveer 5,95 p glas en de wijnkaart per fles vanaf 25,-. En bij ons doet iedereen alles dus het team van Sommelier kan je zowel in de winkel alsook aan tafel met plezier helpen. Arrogantie en ego doen we hier niet aan, wijn is voor iedereen en er is altijd een wijn die bij jou smaak of proefvermogen past.   

 

Keuken

In het keukentje van FOU kom je mij tegen (Sigurd Snoeijs eigenaar, sommelier, chef, afwashulp, schoonmaak, telefonist, dorpsgek).

Vorig jaar bij opening van de zaak ben ik door personeels gebrek de keuken in gegaan. Hiervoor had ik al vele jaren met veel plezier voor vrienden en kennissen gekookt maar nu werd het tijd om deze hobby eens wat meer serieus te nemen.  

De onzekerheid werd weggenomen door een aantal mooie recensies in zowel het AD als ook de NRC . Dit heeft gemaakt dat ik zoals FOU bedoeld is, zonder gedoe lekker eten voor goed gezelschap maak zonder enige pretentie.

De basis is vers, zoveel mogelijk seizoens gericht, lokaal en tegen een toegankelijke prijs. Net als in de wijnen laat ik me niet vastspijkeren in een bepaald gebied of stijl, als het maar lekker is bij onze wijnen.

Mijn strepen als Sommelier heb ik in mijn carriere ruim verdient maar het team noemt me tegenwoordig gekscherend chefmellier(chef en sommelier).  Je zal me dus ook nog steeds aan tafel aantreffen maar daar heb ik een sterk team van professionele sommelier's staan zodat je niet altijd last van mij hebt.

Vanaf 15:00 heb ik een fijne borrelkaart en vanaf 17:00 hebben we de uitgebreide diner kaart met altijd een goede verse keuze in vis,vlees en vega, voor en hoofdgerechten en dessert. Op Zaterdag serveren we zelfs lunch vanaf 12:00.

 

Speciaal op Woensdag en Donderdag voeren we het Chefmellier menu.

Als je gewoon niet kan kiezen of graag vooruit de keuze maakt dan is ons chefmellier menu misschien iets voor jou. We serveren 5 lekkere gerechten en we schenken daar 5 fijne proefglazen wijn bij. Dit doen we voor 65,- maar wel alleen op reservering, geef het dus even door bij je reservering dat je hier gebruik van wilt maken.

 

ONZE MENUKAART