FOU staat voor wijngek mét echte gastvrijheid. Een wijnwinkel en wijnbar samen op 1 plek!

Je vindt ons sinds juni 2021 in Rotterdam West in twee karakteristieke panden met een Zuid-Europese/Zuid-Amerikaanse uitstraling. Althans, we horen diverse reacties en vinden ze allemaal mooi.

De wijnwinkel en wijnbar zijn aan de achterzijde van de panden verbonden met elkaar en je kunt dus gewoon doorwandelen. Ideaal, want zo kun je ook in de wijnwinkel tot 23 uur terecht!

Met een bevlogen team ontdekken we graag wat jouw smaak is en waar jouw interesses liggen om dan passend advies te geven. Wij geloven niet in uitgewerkte "concepten" maar in persoonlijke aandacht.

Bij FOU zeggen we: niets moet, alles kan.

Of het nu orange, rosé, rood, rood mousserend, wit mousserend, petnat of gewoon lekkere wijn moet zijn, we hebben altijd weer iets nieuws. We houden onszelf graag ook scherp namelijk.

Binnen ons wijnassortiment van 500 wijnen hebben we voor de puristen onder ons ruim 150 natuurwijnen.

Maar niets moet!

Zo puur mogelijk wijn maken met zo min mogelijk interventie, levert zuivere wijn op. Daar zijn wij groot fan van, maar dat betekent niet dat wij alleen maar natuurwijn serveren.
Binnen de "conventionele" wijnwereld zijn er vele wijnen die ondanks de toevoeging van een klein beetje zwavel welzeker loepzuiver en buitengewoon interessant zijn. Uit deze wijnen is de rest van ons assortiment opgebouwd; veel al kleine producenten met bijzondere wijnen.

 

Wie zijn FOU?

FOU bestaat uit een enthousiast team met een gedeelde passie. Het team bestaat uit wijnvakmensen, vinologen, food liefhebbers; vooral eigenwijze karakters en inmiddels 4 sommeliers.

Eigenaar Sommelier Sigurd Snoeys neemt in dit team zijn jarenlange ervaring mee uit Michelin-restaurants zoals Aan de Zweth*, De Zwethheul** en Parkheuvel***, maar vooral met een goed humeur, humor en een nuchtere blik op de wijnwereld.

De keuken van FOU laat zich niet in een specifieke stijl stoppen. Uitgangspunt zijn verse producten, smaakvol eten en een toegankelijke stijl. Vooral lekker wijn.