Inmiddels is het zo druk ook door ons eten dat we ons bijna een restaurant kunnen noemen. Maar we houden graag vast aan de naam wijnbar omdat dit de beste beeld geeft van de sfeer die je mag verwachten. Maar kort gezegd je kan dus ook uitgebreid eten bij ons.

Zaterdag zijn we extra vroeg open voor lunch en borrel en avond van 12:00 tot 23:00

Woensdag tm Vrijdag   15:00 - 23:00

De keuken sluit om 21:30

 

Ondervermelde kaart geeft een goed beeld van de gerechten die we serveren. We werken alleen met verse producten en dat kan wel eens betekenen dat iets niet leverbaar is of dat we ons laten inspireren door een product dat we in de ochtend vinden. Maar je zal altijd een ruime keuze hebben.

FOU Middagkaart vanaf 15:00  

Koude borrelhapjes



Olijven, lekkere mix Vega 3,95

Smeersels, 2 voor bij het brood Vega 4,50

Ansjovis, blikje Ortiz topkwaliteit 7,50

Pata Negra ham en worstjes, met dadels 8,50

Selectie kaas, Vega 12,50

Kwaliteit boeren kazen, vaak ongepasteuriseerd met garnituur

 

Frisse groene salade geitenkaas, Vega 8,50

Grottin de Chavignol  en dadel-vijgen dressing

 

Franse ganzenlever terrine, 14,95

Ja, echt 100% Ganzenlever, geen eendenlever of goedkope paté of mouse. Met HET Brioche van Rotterdam van Das Brot.


Vergeet geen brood bij te bestellen

Frans baguette, authentiek gemaakt door Rotterdamse bakkers  Vegan  half:   3,50 heel:  5,50  

 

Warme borrelhap

Rotterzwam bitterballen, met koffie mayo Vega 8,50

Zonder de Mayo zijn de ballen Vegan

Huisgemaakte bitterballen, 8,50

Geheim recept, met sherry en smoky paprika mayo.

Vissoep, huisgemaakte, klassieke rijk gevulde vissoep 8,50

Aspergesoep, met baguette en Pata Negra 7,50

Patat met truffelmayo, lekker FOU ’t 7,50






FOU, chef’s selectie voor 2 personen*. Chefs keuze uit al het lekkers hierboven genoemd en met brood. Altijd een verrassing dus. 32,50

 

 

 

Avondkaart vanaf 17:00 

 

Voorgerechten

Vissoep, klassieke rijk gevulde vissoep 8,50

Frisse groene salade geitenkaas Vega 8,50

Grottin de Chavignol  en dadel-vijgen dressing

Steekpartij @FOU Steak tartare, bretzel bol (das Brot) 13,95

Franse ganzenleverterrine 14,95

Ja, echt 100% Ganzenlever, met HET Brioche van Das Brot.



Hoofdgerechten

Vis dagselectie, 17,95

Hollandse Asperge, Hollandaise, eitje, pata negra 17,50

Hollandse Asperge, Hollandaise, zeekraal Vega 16,50

Helemaal Lam 19,95

Mooi mals lamsrack (4 koteletten) met groentjes

FOU Entrecôte, Béarnaise saus 22,95

Een klassieker bij FOU,  Dik sappig, saus en gekarameliseerde ui



Bijgerechten 

Hollandse Asperge,  Hollandaise Vega 7,50

Daggroente Vega 6,50

Patat met truffelmayo, lekker FOU ’t    Vega 7,50



Dessert

 

Je bent toch niet framBOOS 7,50 

Krokant, witte chocolade, framboos  en framboos sorbetijs.

Crème brûlée, Fernet Branca, hazelnoten ijs, 7,50

Romigheid van de crème brûlée met de power van het kruidenbitter Fernet Branca

Selectie kaas, Vega 12,50

Kwaliteit boeren kazen, vaak ongepasteuriseerd met garnituur