Herfst Natuurwijn - FOU wijnbar restaurant wijnwinkel
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 Oct 2022

Natuurlijk Herfst

 

Herfst


Ik geniet van de herfst. Een tijd van lekker lange wandelingen door de kleurrijke
bossen of gewoon in de stad uitwaaien. Om vervolgens thuis bij de houtkachel, extra
zuinig met blokjes hout, maar mét een goede fles wijn in de aanslag om je hart te
warmen, op de bank te ploffen.


Voor mij is dit ook een nieuw seizoen met nieuwe smaken in de keuken. Ik ontdek
weer nieuwe prachtige producten in wildseizoen, herontdek paddenstoelen, grill de
pompoen, noem maar op. Rijke, warme smaken en inspiratie uit de natuur. In ons
nieuwe Chefmellier menu komt dit herfstgevoel zeker terug; tamme kastanje,
pompoen, stoof, chocolade, je kunt ze komen proeven!


Samen met Ilya en team zijn we de laatste weken ook op zoek gegaan naar mooie,
nieuwe smaken voor onze per glas-wijnkaart en onze uitgebreide wijnbijbel. Soms
dicteerde de wijn, soms het gerecht, maar het resultaat was altijd spannend en
interessant, zowel in het glas als uit de pen. En ik bedoel hier ook echt uit de pen want je moet de beschrijvingen eens komen lezen die Ilya maakt bij onze wijnselecties.

tips:

prachtig mousserend

stuivend fris sterke prijs-kwaliteit

Hartverwarmend rood

WAUW wat een smaken


Natuurwijn

In de wereld van de natuurwijn lijkt nu ineens het hek van de dam en wil iedere
mainstream sommelier met natuurwijn werken. Een mooie ontwikkeling dat
natuurwijn een groot publiek bereikt, alleen resulteert dit soms in een beetje
krampachtige situaties. Zo zagen wij Spaanse orange wijnen in een Frans thema
restaurant, maar ja, wie zijn wij om daar iets van te vinden?
P.s. voor jou herkenbaar als sommelier? Loop gerust eens langs, we weten nog wel
een paar leuke passende importeurs voor je;-)).


Door een explosieve groei en vraag naar natuurwijn zie je overigens een wildgroei
aan importeurs. Helaas heeft een groot deel van hen geen idee wat ze eigenlijk
verkopen. Natuurwijn is echt niet te vergelijken met de klassieke wereld en de daarbij
horende kennis. Zelfs de beste sommeliers moeten opnieuw beginnen met
kennisopbouw, maar zij hebben jarenlange proefervaring als voordeel. Hierdoor
verschijnt er veel zeer matige tot slechte natuurwijn met veel afwijkingen op de markt en hebben veel
mensen helaas negatieve ervaringen met dit product.


Met respect kijk ik naar pioniers in Rotterdam zoals Jim de Jong en Milan Gataricvan.
Zij zijn al lang baanbrekend met kwaliteit in natuurwijn. En dat in een tijd toen het nog
helemaal niet zo hip was en soms zelfs commercieel risicovol om alleen maar de
door hen geliefde stijlen wijn te serveren. Maar ik heb ook respect voor iedereen die
nu, met of zonder passend trainingspak ;-) , op de natuurwijntrein springt.
Laten we ons als ondernemers en wijnfanaten inzetten om van Rotterdam een
natuurwijn-stad te maken waar kwaliteit en kennis met elkaar gedeeld wordt. 


Tot snel, tot FOU!

 

Sigurd 

Sommelier, chef, ondernemer

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter